LSFD nieuwsbrief - editie 10
LSFD Nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief staan de uitbreidingsmogelijkheden van het LSFD centraal. Het LSFD kan worden uitgebreid met meerdere optionele modules zoals de mail merge module en witnessing module. In deze nieuwsbrief leest u hier alles over. Tot slot informeren wij u over de resultaten van de LSFD pentest.
Heeft u vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan weten!
Met vriendelijke groet,
SAF bestuur en Stb Zorg team
LSFD mail merge module
Met de LSFD mail merge module kan eenvoudig een document worden gegeneerd voor een groep mensen bijvoorbeeld een brief aan alle zwangere vrouwen waarbij de afloop niet bekend is. Aan de module zijn geen module kosten verbonden. Aan Stb betaalt u slechts begeleidingskosten voor het inrichten van de query’s en een jaarlijks bedrag voor support en onderhoud.
Tijdens de Kliniek – en Lab werkgroepen is gebleken dat er veel interesse bestaat voor de mail merge module. Dit is de reden dat de SAF heeft besloten om de ontwikkelingskosten voor deze module op zich te nemen en deze module aan alle LSFD gebruikers kosteloos aan te bieden.
Indien u graag gebruik wilt maken van deze module kunt u hiervoor contact opnemen met Stb. De mail merge module is beschikbaar voor LSFD gebruikers die werken met LSFD v4.5.0 of hoger.
LSFD witnessing module
Stb heeft de barcode module verder uitgebreid naar een volledige witnessing module. De witnessing module heeft een aantal unieke kenmerken. Nieuwsgierig?
De unieke kenmerken van de LSFD witnessing module zijn:
- Witnessing door middel van 2D DataMatrix* barcodes. Dit type barcode neemt minder ruimte in en is vijf keer betrouwbaarder dan traditionele streepjescodes.
- Label ontwerp met barcodes, tekst voor unieke identificatie van personen en gameten.
- Automatische labelaanmaak op basis van data uit het LSFD.
- Opslag van alle gescande barcodes voor traceability.
- Volledig lokaal in te richten en toch geïntegreerd in het LSFD.
De barcodes, die gebruikt worden door de Stb witnessing module, zijn volledig betrouwbaar en uniek. Per processtap wordt door het systeem, op basis van bijvoorbeeld het aantal verwachtte follikels, een serie unieke barcodes aangemaakt. Bij het scannen wordt elke unieke barcode vastgelegd en gevalideerd. Dubbel scannen van een barcode is dus onmogelijk en alle gescande barcodes kunnen gereproduceerd worden. De witnessing module is zelf in te richten vanuit het LSFD admin menu. Indien u geïnteresseerd bent in deze module kunt u contact opnemen met Stb.
Resultaten LSFD pentest
Op het LSFD is door de onafhankelijke organisatie SECWATCH® een pentest (binnendringingstest) uitgevoerd. Het doel van deze test was om volledig inzicht te krijgen in de mate van informatiebeveiliging en eventuele kwetsbaarheden/risico’s in kaart te brengen.
Wat zijn de bevindingen?
De webapplicaties zijn intensief getest op alle bekende kwetsbaarheden, zoals die zijn opgenomen in de OWASP- en WASC-TC-standaarden, waaronder SQL-injection, cross-site scripting en configuratiefouten in de website. Diverse geautomatiseerde controlepunten zijn gebruikt, aangevuld met handmatige validatiechecks om de betrouwbaarheid van de testuitslag te maximaliseren.
Met gepaste trots kunnen wij u meedelen dat eindconclusie als volgt luidt: SECWATCH® garandeert dat door Stb op het moment van de audit (afgerond augustus 2016) het maximale is gedaan om de webapplicatie zo veilig mogelijk te maken. De beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie van het LSFD van Stb wordt gewaarborgd. De omgeving heeft een goed beveiligingsniveau met een juiste balans tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Indien u interesse heeft in het volledige rapport kunt u deze opvragen bij Stb.