LSFD Nieuwsbrief Editie 4
Nieuwsbrief LSFD
In deze vierde nieuwsbrief informeren wij u graag over de status van de Vatmanagement – en de KID module. Daarbij informeren wij u over de gevoerde gesprekken betreffende een mogelijke PGD module.
Tevens gaan wij nader in op onze plannen voor volgend jaar waarin ‘kwaliteit’ centraal staat. Er wordt aandacht geschonken aan LSFD v3.1 (Lab release) die op kort termijn beschikbaar komt.
We sluiten onze nieuwsbrief af met nieuws vanuit Stb Zorg betreffende een wisseling in de dagelijkse leiding binnen de organisatie.
Heeft u vragen en/of opmerkingen laat het ons dan weten!
Met vriendelijke groet,
SAF bestuur en Stb Zorg team
Afscheid Marico van Leeuwe (directeur Stb Zorg)
De afgelopen vier jaar heeft Stb Zorg onder leiding van Marico van Leeuwe het LSFD succesvol geïmplementeerd in vele ziekenhuizen. Marico heeft besloten om Stb Zorg per eind december 2014 te verlaten.
Marico van Leeuwe:
“Langs deze weg wil ik de SAF en alle betrokken ziekenhuizen bedanken voor de prettige samenwerking en de resultaten die we met elkaar hebben bereikt.”
Marico wordt opgevolgd door Jan-Willem Broekman. Gezien zijn achtergrond, directeur Stb Automatisering & Advies, is hij een zeer geschikte opvolger. Wij wensen Jan-Willem veel succes.
Jan-Willem Broekman:
“Graag wil ik Marico bedanken voor haar passie en inzet die er mede voor hebben gezorgd dat Stb Zorg de afgelopen vier jaar is uitgegroeid tot de belangrijkste speler op het gebied van Fertiliteits-software in Nederland. Op de achtergrond ben ik de afgelopen jaren veel betrokken geweest bij Stb Zorg. Ik zie er naar uit om samen met het Stb Zorg team de organisatie verder uit te bouwen met mooie oplossingen voor de zorgmarkt.”
Status Vatmanagement - en KID module
Stb heeft in nauwe samenwerking met de SAF de Vatmanagement – en KID module ontworpen.
Vatmanagement
De ontwikkeling van de Vatmanagement module is inmiddels afgerond. Vatmanagement heeft betrekking op de cryomodules van het LSFD. Onder Vatmanagement wordt verstaan het kunnen beheren van beschikbare en bezette plekken in de cryovaten.
De Vatmanagement module is volledig geïntegreerd in LSFD v3.1. Het UMCU is de eerste kliniek die gaat werken met de Vatmanagement module.
Geïnteresseerd?
De Vatmanagement module is voor
LSFD gebruikers vrij beschikbaar. Wanneer u gebruik wilt maken van de module, is een korte training wel noodzakelijk alvorens Vatmanagement in support wordt genomen. Stb kan een vrijblijvende offerte opstellen voor afstemming, uitvoering van specifieke inrichtingswensen, conversie van bestaande databestanden en training.
KID module
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de KID module. De KID module kent specifieke kenmerken waaronder de mogelijkheid tot het matchen van semen donoren en recipiënten, het werken met reserveringen in de cryovoorraad en de aparte vrijgifte van materiaal in de bank. Standaard beschikt het LSFD over een complete cryobank, echter deze is niet ingericht voor de zojuist genoemde specifieke kenmerken die een donorbank met zich meebrengt. Om het LSFD, de cryobanken en het donorsysteem naadloos met elkaar te laten werken, is de KID module ontwikkeld.
De KID module is ontwikkeld op basis van input van de deelnemende klinieken. De functionaliteiten zijn gezamenlijk gedefinieerd waarna de module door SAF en Stb verder is uitgewerkt. Graag willen wij langs deze weg de deelnemende klinieken bedanken voor hun inzet.
De KID module is volledig geïntegreerd in het LSFD. Het UMCU is de eerste organisatie die gaat werken met de KID module.
Geïnteresseerd?
De KID module is een module die apart wordt aangeboden en waaraan modulekosten verbonden zijn. Bent u geïnteresseerd in de KID module? Neem dan contact op met de SAF.
Geïnteresseerden klinieken
Het LSFD geniet landelijk veel belangstelling. In september is de Reinier de Graaf groep succesvol in productie gegaan.
Momenteel loopt het implementatie-proces bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC).
Het UMCU gaat naast het LSFD ook gebruik maken van de Vatmanagement- en KID modules.
Steeds meer partijen geven aan geïnteresseerd te zijn in het LSFD. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.
PGD brainstormsessie
De SAF is benaderd door huidige en toekomstige LSFD gebruikers met de vraag of binnen het LSFD een Preïmplantatie Genetische Diagnostiek (PGD) module zou kunnen worden gerealiseerd.
Om de mogelijkheden in kaart te brengen heeft enige tijd geleden een brainstormsessie plaatsgevonden. Tijdens deze sessie is door alle betrokken partijen gezamenlijk in kaart gebracht hoe het PGD proces binnen de afzonderlijke klinieken momenteel verloopt en wat de verwachting van de klinieken is ten aanzien van een toekomstige LSFD – PGD module. Tijdens een volgende sessie wordt dit nader uitgewerkt. Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
LSFD v3.1 Lab release
De SAF heeft Stb opdracht gegeven tot de ontwikkeling van een groot aantal nieuwe Lab functionaliteiten. De uitbreiding is gebaseerd op ontvangen wensen van gebruikers. In de Lab gebruikersgroep is besloten welke punten in de LSFD v3.1 Lab release zijn opgenomen. De verwachting is dat de LSFD v3.1 Lab release eind van dit jaar beschikbaar is.
Visie 2015: focus op datakwaliteit
De extra aandacht zal in het nieuwe jaar uitgaan naar het verbeteren van de kwaliteit van nieuwe data en aanpassingen in bestaande data. Middels controles op invoergegevens, definitieve vastlegging van data, logging, en terminologie wordt de kwaliteit van data verbeterd en wordt de gebruiker in staat gesteld om de kwaliteit van rapportages, brieven en synchronisatie te verhogen.
Op deze manier verbeteren wij de kwaliteit van de ingevoerde data en zetten wij in 2015 stappen richting NEN 7513 richtlijnen, SNOMED en ICD 10 criteria.
Positieve kick-off MUMC
In juni heeft bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) de LSFD implementatie kick-off plaatsgevonden. Beide organisaties hebben kennisgemaakt, waardoor de implementatiefase op een prettige manier van start is gegaan.
Het MUMC is inmiddels in implementatie. Het proces verloopt volgens verwachting. Het MUMC kijkt er naar uit om in Q1 – 2015 te gaan werken met het LSFD.