LSFD Nieuwsbrief Editie 5
LSFD Nieuwsbrief
In deze vijfde LSFD nieuwsbrief informeren wij u graag over de status van de Vatmanagement-, KID en PGD module. Ook gaan we nader in op het centraal regelen van weekend support en de LSFD Escrow deponering. Natuurlijk brengen wij u ook op de hoogte van de huidige implementaties. Steeds meer klinieken kiezen voor het LSFD waardoor de landelijke dekking steeds beter wordt.
Heeft u vragen en/of opmerkingen laat het ons dan weten!
Met vriendelijke groet,
SAF bestuur en Stb Zorg team
Gebruiker aan het woord
De heer Sluijmer is werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen als gynaecoloog. Sinds januari 2014 werkt hij met het LSFD. In deze rubriek deelt hij graag zijn ervaringen met u.
Na ruim een half jaar had de heer Sluijmer het LSFD onder de knie. Hij raadt iedereen aan om vooraf met alle gebruikers duidelijke afspraken te maken waar welke informatie dient te worden genoteerd. Dit bespaart veel zoekwerk en uiteindelijk ook tijd.
De heer Sluijmer noteert vrijwel al zijn bevindingen in het LSFD. Het LSFD maakt het mogelijk om papierloos te werken. Alleen wanneer sprake is van een IVF behandeling maakt hij papieren notities. Dit komt doordat de kliniek waarmee hij samenwerkt niet op het LSFD is aangesloten.
Doordat de heer Sluijmer niet frequent gebruik maakt van de brieven module is deze module nog een aandachtspunt.
Het is erg praktisch dat je door het LSFD nooit meer hoeft te ‘zoeken’ naar behandelstatussen. Informatie is altijd en overal beschikbaar. Soms is het wel moeilijk om de juiste informatie naar voren te krijgen. Het systeem verplicht je om uniform te werken. Hierdoor verloopt de samenwerking met collega’s efficiënter en is op de vooraf gedefinieerde plaats informatie terug te vinden.
Voor de volgende editie van de nieuwsbrief zoeken wij wederom een gebruiker die zijn ervaringen met u wilt delen. Indien u graag wilt deelnemen aan deze rubriek, laat het ons dan weten.
Update Vatmanagement- en KID module
De ontwikkeling van de Vatmanagement – en de KID module is afgerond. Wij willen de betrokkenen hartelijk danken voor hun inzet gedurende het ontwikkelingsproces.
De Vatmanagementmodule is volledig geïntegreerd in LSFD v4.0 en is standaard beschikbaar voor gebruikers. Als u gebruik wilt maken van de module, is een korte training wel noodzakelijk alvorens Vatmanagement in support wordt genomen. Stb kan een vrijblijvende offerte opstellen voor afstemming, uitvoering van specifieke inrichtingswensen, conversie van bestaande databestanden en training.
De KID module is een module die apart wordt aangeboden en waaraan modulekosten verbonden zijn. Ook hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte opvragen bij Stb.
Het UMCU is de eerste kliniek die per april gaat werken met zowel de Vatmanagement- als de KID module.
PGD brainstormsessie
Stb onderzoekt momenteel de mogelijkheden om binnen het LSFD een Preïmplantatie Genetische Diagnostiek (PGD) module te ontwikkelen.Inmiddels is het duidelijk hoe het PGD proces binnen afzonderlijke klinieken verloopt en wat de wensen zijn van de gebruikers ten aanzien van een eventuele LSFD – PGD module.
Eind maart heeft wederom een PGD sessie plaats gevonden. Ditmaal heeft ook AZM Klinisch Genetica deelgenomen aan het overleg om duidelijk te krijgen welke gegevens voor uitwisseling benodigd zijn en op welke wijze de uitwisseling van gegevens automatisch kan plaatsvinden. Op basis van deze verdere inventarisatie zullen concrete stappen worden gedefinieerd met betrekking tot de ontwikkeling van de module.
Implementaties
De implementatie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht is begin april afgerond. Het Maastricht Universitair Medisch Centrum is half april live gegaan.
Steeds meer partijen geven aan geïnteresseerd te zijn in het LSFD. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.
LSFD v4.0
LSFD v4.0 is op dit moment beschikbaar. Geleidelijk zullen alle klinieken overgaan op de nieuwe versie. Voor meer informatie betreffende de overgang kunt u contact opnemen met Stb.
Kliniek werkgroepbijeenkomst
Momenteel maakt een groot aantal klinieken gebruik van het LSFD. Inbreng van gebruikers is hierbij van grote toegevoegde waarde.
Op 13 mei om 18.00 uur organiseert de SAF samen met Stb Zorg een ‘Kliniek’ werkgroepbijeenkomst te Houten. Het doel van deze bijeenkomst is dat artsen van elkaar kunnen leren hoe zij het LSFD optimaal kunnen gebruiken, maar ook om de werking van het programma te testen en suggesties voor verbeteringen door te geven.
Bent u een kliniek gebruiker en wilt u graag deelnemen aan de Kliniek werkgroepbijeenkomst? Meldt u dan nu via deze link aan.
Weekend support
In het standaard contract is ondersteuning in het weekend niet opgenomen. Dat betekent dat een kliniek bij uitval van of problemen met het LSFD in het weekend geen beroep kan doen op de support van Stb. Verschillende gebruikers vinden dit een ongewenste situatie. Op hun verzoek bekijkt de SAF de mogelijkheid om als optie weekend support van Stb af te sluiten in het Service Level Agreement (SLA).
U heeft van de SAF een brief ontvangen met meer uitleg over weekendsupport en de kosten die daaraan verbonden zijn. Bent u geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via de volgende link. Hoe meer klinieken geïnteresseerd zijn, des te lager de prijs per kliniek kan worden.
Escrow release
De LSFD source codes zijn op dit moment gedeponeerd bij een Escrow leverancier. De SAF is bezig met het uitbreiden van deze deponering. Met deze uitbreiding ontvangt de Escrow leverancier zelf de kennis zodat de software gecompileerd kan worden. Dit geeft de garantie dat van de broncode een werkende applicatie kan worden gebouwd. Zo wordt de onafhankelijkheid van het LSFD voor de gebruikers nog beter gewaarborgd.